JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO går for konsekvensutredning

OLJE: Redaksjonskomiteen fjernet seks ord – og fikk kongressalen med på et ja til konsekvensutredning.

morten.hansen@lomedia.no

Med klart flertall vedtok LO-kongressen å gå inn for å konsekvensutrede oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja.

Redaksjonskomiteen fjernet linjen «med sikte på olje- og gassproduksjon» i forslaget til handlingsprogram som sier: «LO vil arbeide for igangsetting av konsekvensutredninger med sikte på olje- og gassproduksjon i de stengte og uåpnede delene av Barentshavet, Norskehavet og Skagerak.»

Dette, i tillegg til å understreke at konsekvensutredning ikke er det samme som å si ja til lete- og utvinningsvirksomhet, var nok til å få et klart flertall i kongressen for den delen av handlingsprogrammet som tar for seg petroleumspolitikken.

Med dette vedtaket, har Fellesforbundet fått gjennomslag for sitt ønske om at også den nordnorske sokkelen kan tas i bruk.

1. nestleder Tor-Arne Solbakken la, i sin innledning før avstemmingen, press på kongressen, for å få dem til å vedta dette punktet.

– Det vil være en styrke for LO å være samlet i denne uttalelsen. Ikke minst med tanke på det kommende valget, sa Solbakken.

"Fossile krefter i LO"

Reaksjonene fra omverdenen lot ikke vente på seg:

– LO gambler med uerstattelige havområder, sier Natur og Ungdom i sin pressemelding. Og fortsetter:

– I dag har LO bevist at de fossile kreftene i organisasjonen har for mye makt. Vi skal fortsette å kjempe sammen med motkreftene i LO, helt til vi får enda en seier i denne saken.

Les også:

*(Fagforbundet:) - Viktig med et samlet LO i oljepolitikken *NTL tapte slaget om olje-nei

Annonse
Annonse