JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Innkalt til høring

Næringsminister Trond Giske (Ap) og olje- og energiminister Ola Borten Moe (Sp) må møte til høring på Stortinget i kjølvannet av TV 2-saken.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen understreker at høringen ikke spesifikt dreier seg om salget av TV 2 til danske Egmont og all turbulensen rundt Giskes kontakter med ledelsen i Telenor om selskapets aksjepost.

– Dette salget er behandlet i åpent storting og er for lengst gjennomført. Vi knytter heller høringen til behandlingen av den foreliggende rapporten fra Riksrevisjonen om statlig eierskap. Vi har en mer generell tilnærming enn den konkrete saken om TV 2, sier komiteens leder, Frps Anders Anundsen.

Høyres Per-Kristian Foss sier også at det ikke er behov for å åpne en separat sak om dette spørsmålet, siden komiteen allerede har en beslektet sak til behandling.

– Les også: Uenige om Giske løy

– Det er ikke noe poeng i å ha to saker løpende parallelt, så vi behandler dette sammen. Høringen med de to statsrådene vil bli holdt så snart det er praktisk mulig, forhåpentlig i løpet av noen uker, sier Anundsen.

Han legger til for Frps regning at det er flere spørsmål partiet ønsker svar på enn det som er blitt brakt til torgs under alt oppstyret rundt salget av TV 2. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse