JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler om transportstreik

Transportarbeiderforbundet varsler streik i bussbedrifter, godsbedrifter og miljøbedrifter. Forbundsleder Roger Hansen ber medlemmene forberede seg på streik.

vegard.holm@lomedia.no

Transportarbeiderforbundet har som kjent brutt forhandlingene med Transportbedriftenes Landsforening, Nettbuss, Borgbuss og Norges Lastebileier-Forbund.

Manglende vilje

Forut for meklingen neste uke varsler nå forbundet streik i bussbedrifter, godsbedrifter og miljøbedrifter. Meklingen skal være avsluttet ved midnatt onsdag 14. april. En streik vil da kunne starte ved arbeidstidens begynnelse 15. april.

- Det var arbeidsgivernes manglende vilje til å forhandle om den økonomiske rammen som var årsaken til bruddet. De hevdet at en ikke kunne si noe om økonomien før en så resultatet av oppgjøret i frontfagene, sier forbundsleder Roger Hansen i en kommentar.

Forbered konflikt

Transportarbeiderforbundet ber foreningene og klubbene om å forberede seg på konflikt.

- Medlemmene må varsles, streikekomiteer velges og streikevaktlister settes opp, oppfordrer forbundslederen.

Han minner også om at det er viktig å få klarert med bedriften tilgang til klubbkontor og teknisk utstyr under en eventuell konflikt. Forbundslederen understreker også at det er viktig å forberede medlemsmøter og andre sosiale sammenkomster, gjerne med kulturelle innslag.

Hvem gjelder streikevarslet

Varselet om streik omfatter alle medlemmer i Transportarbeiderforbundet, Jernbaneforbundet, Fagforbundet og Yrkestrafikkforbundet i bedrifter som er bundet av Bussbransjeavtalen (med TL/Nettbuss/Borgbuss), Overenskomsten for transportselskaper i Norge (TL), Konsernoverenskomsten i Nettbuss og Borgbussavtalen.

Varslet om streik omfatter også NTFs medlemmer i bedrifter som er omfattet av Nær- og langtransportavtalen med Norges Lastebileier-Forbund, samt forbundets medlemmer i TL-bedrifter som er bundet av Overenskomsten for miljøbedrifter.

Streikevarselet gjelder også for bedrifter som ikke er medlemmer i TL, NLF og Spekter, men bundet av samme avtale.

Førstkommende lørdag (10.4) vil Transportarbeiderforbundet, sammen med de andre tre forbundene, varsle Riksmekleren, TL, NLF, Nettbuss og Borgbuss om hvilke bedrifter som først vil bli rammet av en eventuell streik fra arbeidstidens begynnelse 15. april.

Annonse
Annonse