JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Trekk deg, Holmås

Sosialistisk Venstreparti-veteran Stein Ørnhøi mener at partilederkandidat Heikki Holmås må innse nederlaget.

Det er på tide at Holmås trekker seg, mener Ørnhøi.

– Nå har denne prosessen gått i partiet i uker og måneder, og det er ingenting som tyder på at resultatet blir noe annet enn det alle mente det ville bli da Kristin Halvorsen sa at hun ville trekke seg, sier Ørnhøi til Dagsavisen.

Han gir klar beskjed om at Holmås bør trekke seg fra kampen om ledervervet.

– Det blir misbruk av energi å holde på med dette. Hadde det vært en reell konflikt, og hadde det vært noen som sto på vippen og det var vanskelig å finne en avklaring, hadde det vært så sin sak. Personslagsmål er ikke et uttrykk for en høyere form for demokrati, sier Ørnhøi.

Valgkomiteen i SV innstilte mandag Audun Lysbakken som ny partileder etter Kristin Halvorsen. Seks av åtte medlemmer av komiteen vil ha Lysbakken. Mindretallet på to vil ha Holmås.

– Et av partiets mange problemer, mangelen på hode og høvding, kan rettes på ved at Heikki nå innser at han ikke blir valgt, sier Ørnhøi.

Holmås ser ingen grunn til å følge Ørnhøis oppfordring.

– I denne diskusjonen er det vel bare ett menneske som har bedt meg om å trekke meg, det er Ørnhøi. Han gjorde det allerede i september. At han nå sier det offentlig kommer knapt som noen overraskelse, sier Holmås. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse