JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet skuffet over Manifest

Forbundsleder Arve Bakke mener det er et slag i ansiktet på forbundets medlemmer at Manifest holder konferanse på Folketeatret.

– Fellesforbundet er skuffet over at ikke organisasjoner er mer bevisste på å bruke serveringssteder og hoteller/kurssteder som har tariffavtale. Når en organisasjon som Manifest Analyse ikke benytter seg av steder med avtale, kan vi heller ikke forvente at andre skal gjøre det, sier forbundsleder Arve Bakke i Fellesforbundet.

Bakke legger samtidig til at forbundet sentralt ikke legger opp til noen boikott.

Finansierer Manifest

Fellesforbundet vedtok under fjorårets landsmøte å tegne et abonnement i Manifest. Det vil si økonomisk finansiering. Også en rekke andre små og store fagforeninger og fagforbundet gjør akkurat det samme.

– Dette dreier seg om å ha holdninger til bruk av det organiserte arbeidslivet hvor tariffavtaler regulerer lønns- og arbeidsvilkårene. Hvis vi ikke er bevisste på dette, kan vi heller forvente at andre skal være det. Dette er også et slag i ansiktet på våre avdelingstillitsvalgte som hver dag jobber for å rekruttere nye medlemmer gjennom å etablere tariffavtaler og bedre lønns- og arbeidsvilkår, mener Bakke.

Svin på skogen

Også LO og arbeiderbevegelsens egne organisasjoner har brukt steder hvor det ikke har vært tariffavtale.

** På Sørmarka uten tariffavtale ** ** Folkets Hus uten tariffavtale ** ** Folkets Hus uten tariffavtale del 2 config.properties config.properties~ dump-articles.sh modules README.md test2.txt test.txt

– Men de siste åra har flere blitt mer bevisst på dette, og derfor er det nå skuffende å se at Manifest Analyse som jo samler folk fra fagbevegelsen, ser bort i fra denne oppfordringen, sier Bakke.

Annonse
Annonse