JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Ap går ikke til høyre

Ap-sekretær Raymond Johansen mener det er en feilslutning at Arbeiderpartiet må gå til høyre for å kapre velgere fra Høyre.

kjell.werner@anb.no

– Bare fordi Ap har en konkurranseflate mot Høyre, så drar noen den helt absurde slutning at da må Ap legge seg inn mot høyre. De velgerne som er mellom oss og Høyre er opptatt av trygg økonomisk styring, velferdsspørsmål, at vi skal ha et godt næringsliv og at vi skal være framtidsrettet, sier Ap-sekretær Raymond Johansen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

– Det gir ingen mening å definere disse velgerne ut fra en tradisjonell akse mellom høyre og venstre i politikken, sier Johansen.

– Les også: Byks for Ap

Han innledet torsdag på en todagers strategikonferanse i Sarpsborg. Raymond Johansen forsøker å avlive et par myter som er skapt etter at TV 2 nylig avslørte tankene Ap-sekretæren har luftet i et internt notat. Her viser Johansen til undersøkelser som forteller at det er rundt 330.000 velgere som står i landskapet mellom Ap og Høyre.

På denne bakgrunn røper Johansen at Ap nå vil utvide fokuset i forhold til valgkampen i 2005 og 2009.

– Nå blir det mer konfrontasjon med Høyre. I tillegg må vi nå som tidligere mobilisere sofavelgere og beholde våre kjernevelgere, sier Johansen.

– Les også: Ap vil ha med alle

– Det er viktig å vise vår politikk som er en suksess når det gjelder å skape nye arbeidsplasser. Det er skapt mange flere arbeidsplasser i Norge enn for eksempel i Sverige, som er modellen for Høyre-leder Erna Solberg, sier Johansen.

Han peker på at det nå er 2,6 millioner nordmenn som er i arbeid.

– Helt siden 1933 har Ap hatt som mål at hele folket skal være i arbeid. Dette er kjernen i sosialdemokratisk politikk, sier Ap-sekretæren og skryter av at næringsminister Trond Giske har gjort mer for forenkling i næringslivet enn det som noen gang er gjennomført tidligere. Fjerning av revisjonsplikten for mindre selskaper har vært det viktigste grepet.

Ingen plan B

I det interne notatet stiller Johansen spørsmål ved om det skal være en stor grad av felles rødgrønne opptredener i 2013 eller om Ap er mest tjent med å føre egen valgkamp uavhengig av samarbeidspartnerne.

– Det har blitt noen rare diskusjoner om dette spørsmålet. Det er myte en når dette tolkes dit hen at det er mindre entusiasme for det rødgrønne samarbeidet. Det er ikke snakk om å ha noen plan B. Vi skal selvsagt gå til valg på en fortsatt rødgrønn regjering, for dette samarbeidet har vært en stor suksess, sier Johansen og slår fast på at det som tidligere blir en blanding av fellesarrangementer og egne partiopplegg for hver av de rødgrønne partiene.

– Dette har ikke noe med graden av hvor mye vi støtter opp om det rødgrønne alternativet, snarere tvert imot. Det er ikke sikkert at SV og Sp hadde følt det som veldig greit dersom de bare skulle ha fellesopplegg med Ap, sier Raymond Johansen. (ANB)

Annonse
Annonse