JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tror vinden snur

Avtroppende SV-leder Kristin Halvorsen medgir at partiet sliter tungt i motvind om dagen.

Men vinden snur når en ny leder er på plass, tror hun.

Det har gått jevnt nedover med oppslutningen til SV siden regjeringsdeltakelsen i 2005 til et punkt under sperregrensen på dagens meningsmålinger. SV-leder Kristin Halvorsen medga at det «butter litt imot» for tiden, da hun talte til fylkesårsmøtet i Nord-Trøndelag, men det kommer til å endre seg når hun forlater partitoppen, tror hun.

– Vi er i en prosess midt mellom to ledere, og det danner seg et vakuum. Men når vi har på plass den nye lederen, skal vi mobilisere for å vinne valget i 2013. Det mener jeg er fullt mulig, sier Halvorsen til NTB.

– Les også: SV på kvinnejakt

En ringerunde til fylkeslagene Dagsavisen gjorde nylig viser at Audun Lysbakken har støtte fra et betydelig flertall av fylkeslederne i forkant av en kampvotering på landsmøtet, såfremt ikke motkandidat Heikki Holmås trekker seg.

Halvorsen har selv ikke uttalt hvilken etterfølger hun ønsker seg, men fester sin lit til at av dem vil ha en forløsende effekt for partiet.

– Alle i SV er bekymret over at vi i dag ikke klarer å overbevise mange nok velgere om at de har bruk for oss. Men jeg tror vi får en rykkstart når vi får en ny partileder, sier hun.

Det skal skje i kombinasjon med oppmerksomhet om klassiske vinnersaker for SV – skole, klima og rettferdig fordeling – og ikke minst god, gammel høyreskremsel.

– Les også: Katastrofemåling for SV

– Høyre tåkelegger politikken sin for å gjøre seg så spiselig som mulig. Derfor skal vi blåse tåkesløret av partiet og dessuten få fram hva en regjering der også Fremskrittspartiet inngår betyr for landet, sier Halvorsen.

Hun mener det er helt legitimt å ta diskusjonen om SVs regjeringsdeltakelse og konsekvensene av den. Det er ingen hemmelighet at deler av partiet ønsker seg ut av regjeringen, og det er relativt bred enighet om at den lave oppslutningen skyldes regjeringsslitasje. Men den avtroppende lederen avviser at løsningen er å forlate det rødgrønne samarbeidet

– Vi kan jo ikke kaste velgerne ut i høyrepolitikk av hensyn til SV. Vårt mandat for denne perioden er å sitte i regjering, valgresultatet neste år avgjør veien videre, sier hun. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse