JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tapte mot Spekter

NTL og LO Stat tapte saken i Arbeidsretten der de krevde etterbetaling av lønn for medlemmer i NTL Norsk Tipping som hadde vært på kurs.

anne.grete.lossius@lomedia.no

anders.hauge-eltvik@lomedia.no

Norsk Tipping og Spekter mente kurset ikke var et kurs arrangert av forbundet, og dermed ikke noe NTL-medlemmene skulle få fri med lønn for. NTL og LO Stat stevnet dermed Spekter inn for Arbeidsretten.

Rettssaken gikk over to dager i slutten av januar, og dommen kom kort tid etter.

Arbeidsretten ga Spekter medhold i at dette var å anse som et lokalt kurs, og dermed ikke berettiget til permisjon med lønn.

- LO Stat vil nå utarbeide forslag til hvordan forbundenes kursvirksomhet bør legges opp for å tilfredsstille reglene i Hovedavtalen i Spekter. Det er også en rekke uavklarte uenigheter rundt disse bestemmelsene, så jeg vil ikke se bort fra at det blir nye runder i retten, sier sekretær i LO Stat, Lise Olsen.

NTL-leder John Leirvaag, som også vitnet i retten, er forbauset over dommen.

– Jeg er svært overrasket over dommen. Vi har fulgt samme praksis for forbundets lokale kursvirksomhet i godt over 25 år. At dette ikke skal telle når en Hovedavtalebestemmelse som ble inngått i 1995 skal fortolkes, kunne jeg ikke drømme om, sier NTL-leder John Leirvaag.

Annonse

Flere saker

Annonse