JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Postkom vil ha fotfolket med på råd

Postkom ønsker en bred medlemsdebatt om prioriteringene til årets tariffoppgjør. For første gang kan en del av medlemmene gi sin respons via internett. Og svarene strømmer inn.

may.berg@lomedia.no

Årets tariffoppgjør er et hovedoppgjør, og dreier seg dermed om mer enn lønn alene. Postkom ønsker en bred medlemsdebatt om prioriteringene, og vil ha flest mulig av medlemmene i ryggen når tarifforhandlingene starter.

Debatthefte

I likhet med tidligere oppgjør, har Postkom laget et debatthefte som er sendt ut til samtlige kretser. Debattheftet ”Tariff 2012 - Hva er viktigst for deg?” skal brukes som diskusjonsgrunnlag og fylles ut av medlemmene slik at kretsene, forbundet sentralt og forhandlingsutvalget får innspill og prioriteringer til vårens forhandlinger.

Svare via nettet

Nytt av året er at vel 1000 medlemmer innen stab og støtte får anledning til å svare på spørreundersøkelsen i tariffheftet via internett.

– Dette er medlemmer som har datamaskiner som daglig arbeidsverktøy, og som vi erfaringsvis vet at det er vanskelig å samle til en tariffdebatt sammen med kolleger. Etter gjentatte oppfordringer, har vi derfor bestemt oss for å prøve denne løsningen, sier forbundssekretær og informasjonsansvar i Postkom, Hans Jacob Schultz.

Henvendelsen til denne medlemsgruppen gikk ut kl. 09.00 i dag, og tre timer senere var det kommet respons fra 150 medlemmer.

– Svarene strømmer inn. Jeg er fornøyd med at vi allerede i løpet av formiddagen har fått respons fra ti prosent av disse medlemmene, sier Schultz.

Ønsker diskusjon

– Hvorfor får ikke andre medlemsgrupper anledning til å svare på debattheftet via internett?

– Fordi vi ønsker at folk skal sette seg ned sammen med kolleger og diskutere. Og fordi vi vil gi de tillitsvalgte en anledning til å blåse liv i de gode, gamle medlemsmøtene. Lønn er et populært nok tema til å få folk til å komme på møter, sier Schultz.

Forhandlingsstyrke

Det er det brede medlemsengasjementet som er Postkoms styrke i forhandlingene. Ved siste oppgjør var nesten 2/3 av medlemmene engasjert i debatten gjennom aktiv bruk av debattheftet.

– Et så høyt engasjement er helt unikt i norsk fagbevegelse. Det er faktisk blitt slik at dette forplikter til minst like høy deltakelse ved årets oppgjør, sier 1. nestleder Ingeborg Sætre, som oppfordrer alle medlemmer til å fylle ut og sende inn heftet til kretsen sin innen fristen 21. februar.

Annonse
Annonse