JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mot løsning i Reinertsen

Gå-sakte-aksjonen i Reinertsen Installasjon kan bli avblåst i løpet av dagen. Partene er nå i dialog.

simen@lomedia.no

– Situasjonen nå er at partene er innstilt på å strekke seg langt for å komme fram til en løsning. Det er grunn til å tro at det kan skje i løpet av dagen, forteller Jørn Eggum, forbundssekretær i Fellesforbundet.

Til å leve med

Han har hatt tett kontakt med verkstedklubben i Reinertsen Installasjon. I over tre uker har 100 ansatte hatt en gå-sakte-aksjon.

– Hvis det løser seg i dag, og klubben og arbeidsgiver har hatt reelle forhandlinger, gleder det Fellesforbundet. Da kan de legge aksjonen bak seg, og jobbe for at samarbeidet i tiden framover blir bedre, sier Eggum.

– Ser det ut til å bli en løsning klubben kan være fornøyd med?

– Løsningen det er grunn til å tro at de kommer fram til, er til å leve med for klubben, svarer Eggum.

Planla fanemarkering

Bakgrunnen for konflikten er at Reinertsen AS Installasjon og verkstedklubben i Fellesforbundet ikke har kommet til enighet om ny lønnsavtale. 14. desember sa klubben opp lønnsavtalen, og én måned senere gikk derfor 100 ansatte ut i en gå-sakte-aksjon. «Dagsingen», som det kalles, går ut på at de ansatte yter 45 prosent og får 45 prosent i lønn.

Før helgen sa divisjonsdirektør Thomas Reinertsen i Reinertsen AS til Magasinet for fagorganiserte at bedriften ikke ville strekke seg lenger for å imøtekomme klubbens krav. Det så derfor ut til at aksjonen kunne bli langvarig.

Fellesforbundets avdeling 12 i Trondheim varslet før helgen at det skulle bli avholdt en fanemarkering utenfor hovedkontoret til den Trondheim-baserte bedriften tirsdag denne uken. Men nå ser det altså ut til at partene kan komme til enighet allerede i dag, mandag.

Annonse
Annonse