JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flytoget trekker permittering

Flytoget leier ut tog og personell NSB og unngår omfattende askepermittering. I Nordsjøen sitter imidlertid oljearbeidere værfast på grunn av vulkanasken fra island.

På grunn av asken fra vulkanutbruddet på Island, er det i øyeblikket ingen reiser til eller fra Oslo Lufthavn. Flytoget taper 2,5 millioner kroner hver dag, og benyttet seg av klausulen om ”force majeure”, hendelser som for eksempel naturkatastrofer. Da er det etter Flytogets mening nok med to døgns varsel i forkant av permitteringer.

I går fikk over 200 ansatte varsel om at de ville bli permittert fra kl 16 lørdag. Men like før klokken 12 fredag opplyste Flytoget at permitteringsvarselet er blitt trukket tilbake.

– Vi har trukket tilbake varselet etter en henvendelse fra NSB om å bidra med personell og tog. I tillegg har vi besluttet å kjøre togene våre lørdag og resten av helgen med 20-minutters ruter. Vi har håp om at kanskje noe kan skje på Gardermoen lørdag, og vi ønsker i så fall å være godt forberedt, sier Flytogets kommersielle direktør Sverre Høven til NTB.

Avinor permitterer ingen

Avinor som eier og driver over 40 flyplasser ingen planer om å permittere noen, ifølge pressesjef Sindre Ånonsen.

Flyselskapet SAS har heller ingen planer om å permittere ansatte slik situasjonen ser ut nå. Temaet har foreløpig heller ikke vært aktuelt hos konkurrenten Norwegian.

Situasjonen for de 12.500 personene som er ansatt på Oslo Lufthavn Gardermoen er uklar. Flyplassens informasjonssjef Jo Kobro kjenner ikke til om de ansatte på forskjellige serveringssteder og butikker kan bli permittert.

Fast i Nordsjøen

Også på oljeplattformene i Nordsjøen skaper vulkanasken problemer. På Osebergfeltet sitt for øyeblikket 30 – 40 oljearbeidere fast, melder Stavanger Aftenblad. De skulle vært fraktet til land etter endt arbeidsøkt, men med full stopp i helikoptertrafikken kommer de ingen vei.

Nå er det langt fra uvanlig at utskifting av mannskaper på oljeinstallasjonene blir forsinket på grunn av tåke eller dårlig vær. Blir oppholdet på plattformen forlenget med mer enn ei uka, må imidlertid Petroleumstilsynet godkjenne forlengelsen.

Ni timer i båt

Magasinet Petro.no kan fortelle at det allelrede torsdag oppsto en akutt nødssituasjon på Nornefeltet. En offshore sykepleier og lege på land mente det var nødvendig å transportere en person med brystsmerter til land i Sandnessjøen, men heller ikke ambulansehelikopret kunne ta av. Løsningen ble at supplyskipet «Island Challenger» med hospital om bord, brukte ni timer på å transportere vedkommende, som jobbet om bord i semiriggen «Deepsea Bergen» for Odfjell.

Annonse
Annonse