JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreslår veto-vedtak i Bergen Ap

Motstanden i Arbeiderpartiet mot EUs vikarbyrådirektiv sprer seg på Vestlandet. Nå er det lagt inn forslag om å kreve veto til årsmøtet i Bergen Ap.

eline@lomedia.no

Det er årsmøtesesong i lokale partilag land og strand rundt. På Vestlandet har allerede en rekke lokallag av Arbeiderpartiet krevd at regjeringen legger ned veto mot EUs omstridte vikarbyrådirektiv. Både SV og Sp er negative til direktivet, mens arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) har uttyrkt at hun mener det er et godt direktiv for norsk arbeidsliv.

Nå skal også Bergen Ap ta stilling til saken, etter forslag om et veto-vedtak fra Fellesforbundets partilag og Arna Arbeiderpartilag.

Følelse for veto

– Jeg håper og tror at årsmøtet vil vedta dette. Det blir kanskje en tett kamp, men følelsen min er at stemningen er imot vikarbyrådirektivet, sier Geir Steinar Dale, nestleder i Bergen Ap til Bergens Tidene.

Med seg i styret har han Fellesforbundet Cathrine Ulvøy fra Fellesforbundet.

BT skriver at de resterende fem styremedlemmene ønsker å vente med å ta stilling til representantskapet i laget har hatt møte i april.

Flere nei-vedtak

I forrige uke vedtok lokallag i Stavanger Ap, Haugesund Ap, Karmøy Ap, Sola Ap og Strand Ap uttalelser som krever veto mot direktivet. Da partiets stortingsgruppe behandlet saken før jul, ble det et overveldende flertall for å si ja til å implementere direktivet i Norge.

Nestlederen i Bergen Ap sier at han regner med at partiledelsen vil ta signalene fra lokallagene på alvor, og viser til smellen ledelsen gikk på da landsmøtet i partiet ba om veto mot EUs tredje postdirektiv,

Vil ha utsettelse

Den lokale partilederen, Marte Mjøs Persen, har ifølge BT ikke bestemt seg for hva hun mener om vikarbyrådirektivet. Hun ber derfor om at regjeringen venter med å ta stilling. Stortinget skal etter planen behandle direktivet 16. februar.

– Jeg synes dette er en veldig vanskelig sak. På den ene siden står prinsippet om likebehandling av vikarer og fast ansatte. På den andre siden trusselen om at arbeidsmiljøloven kan bli svekket. Begge de tingene er veldig viktige for meg. Jeg ser frem til debatten, og håper årsmøtet støtter oss i å utsette behandlingen, sier Persen til BT.

Hun har med seg sin nestleder, Geir Steinar Dale, i å be om at regjeringen venter med å sende saken til Stortinget. Han vil uansett ha et vedtak i lokallaget av Ap.årsmøte.

– Jeg mener vi vet det vi trenger å vite for å ta en avgjørelse, sier han ifølge BT.

Annonse
Annonse