JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO i Oslo boikotter Israel

Årsmøtet i LO i Oslo mener at Norge bør gå i spissen for tiltak som kan stanse Israels systematiske fordriving av palestinere, blant annet ved å stanse alle økonomiske forbindelser med Israel og trekke ut Oljefondet.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

LO i Oslo påpeker at Israels vel 60-årige umenneskelige okkupasjon av de palestinske områdene er fordømt av det internasjonale samfunn, men svært få ser ut til å ta FN-resolusjoner retta mot Israel alvorlig.

– Israels stadige ekspansjon og kolonisering på Vestbreddenv og deres strupetak på Gaza, må føre til rettferdig motstand mot okkupasjon og undertrykking. Israels intensiverte kamp for mer land uten palestinere, bør møtes med opptrapping også fra fagbevegelsen, heter det i uttalelsen fra årsmøtet.

LO i Oslo mener at den norske regjeringa med alle midler bør legge press på Israel.

– Linja med å søke såkalt tillit hos begge parter for å kunne bidra i «fredsprosessen» har slått feil i tiår. Et utall såkalte fredsprosesser har kun forverra situasjonen for det palestinske folket. Vi kan ikke akseptere regjeringas logikk. Vi må kreve at den norske regjeringa viser klarere handling til støtte for et okkupert folk i stedet for den stadige godvillige forståelsen for en lovbrytende okkupantstat. Uten at USA griper inn turer Israel fram, stort sett uavhengig av internasjonal opinion.

Palestinerne må hver gang starte de såkalte fredsprosessene på Israels premisser, heter det videre i uttalelsen som viser til at kilder i det israelske og norske militæret ønsker samarbeid om etterretning og øvelser for en av okkupanthærens spesialavdelinger, en ski-jegertropp.

LO i Oslos årsmøte krever at regjeringa ikke tillater israelske soldater på norsk jord, og det blir stans i alle økonomiske forbindelser med Israel og at Oljefondet blir trukket ut. LO i Oslo oppfordrer også alle til å slutte å kjøpe israelske varer.

Annonse
Annonse