JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ny eier i Miras

Miras Vedlikehold & Modifikasjon har fått ny eier, og unngår dermed konkurs. Miras Multimaskin leter fortsatt.

harald.henmo@lomedia.no

Forrige uke ble det levert konkursbegjæring til Rana tingrett for de to selskapene i Miras-gruppen. Nå er det ene kjøpt opp, av et nytt selskap kontrollert av en av de tidligere eierne, Hallvar Einevoll.

– Vi etablerer et nytt selskap med ny kapital og solid balanse, sier Einevoll til NRK.

Usikkert

Det er fortsatt uklart hvor mange av de 116 ansatte i Miras Vedlikehold & Modifikasjon (V & M) som beholder jobben.

– De driver fortsatt og ansetter folk, så dette vil vi ha mer oversikt over neste uke, sier klubbleder Roger Edvardsen til Magasinet.

– Vi har fått beskjed om at ikke alle beholder jobben, og det er tøft. Men det var uansett en stor lettelse at det kom inn en ny eier, forteller han.

Lite eiendeler

En løsning for Miras V & M måtte skje raskt.

– Vi har jo ikke eiendeler, ingen ting. Det eneste vi har er kontraktene våre og de ansattes kompetanse. Det ville forsvunnet fort, sier Edvardsen.

Situasjonen er annerledes for Miras Multimaskin, som har en utstyrspark. Bostyret leter fortsatt aktivt etter en ny eier.

Annonse
Annonse