JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Børresen ny direktør for Stortinget

Ida Børresen (61) ble torsdag ansatt som ny direktør for Stortingets administrasjon.

Hun vil jobbe for et trygt, men likevel åpent stortingsbygg.

Som direktør for Utlendingsdirektoratet (UDI) har Børresen og hennes ansatte opplevd mange trusler, en erfaring hun tar med seg inn i debatten om hvordan en av landets viktigste bygninger skal sikres.

– Det er en veldig viktig debatt, men det er også viktig å sørge for at vi skal ha et åpent Storting, men det er også en arbeidsplass for mange. Det gjelder å finne det riktige nivået og gjøre medarbeiderne trygge på at dette er ivaretatt, samtidig som vi har åpen og effektiv organisasjon, sier Børresen til NTB.

– Les også: Børresen som administrasjonssjef?

Åremålet gjelder for seks år med mulighet for forlengelse. Stortinget behandlet presidentskapets innstilling i plenum, og den ble enstemmig vedtatt.

Stortingets nåværende direktør Hans Brattestå, som tiltrådte stillingen i 1990, går av med pensjon 1. juni. Foreløpig er det ikke satt noen dato for når Børresen overtar, men det blir i løpet av våren, sier hun til NTB.

– Jeg er glad og stolt over å ha fått stillingen som direktør i Stortinget, og takker for tilliten som er vist meg ved utnevnelsen. Stortinget er en viktig institusjon som det blir spennende å bidra til utviklingen av, sier Børresen.

Leder for 450

Stortingspresident Dag Terje Andersen trekker fram Børresens brede ledererfaring fra politisk styrte virksomheter, blant annet som assisterende departementsråd, og i hennes stilling som direktør i UDI.

– Stortingspresidenten er min nærmeste overordnede, siden jeg blir leder presidentskapets sekretariat, forteller Børresen.

Stortingsdirektøren har to funksjoner. I tillegg til å være sekretariatsleder, er hun også leder for 450 ansatte i Stortingets administrasjon.

– Det er jo en veldig spesiell stilling i grenselandet mellom politikk og administrasjon. Jeg har jobbet nesten hele mitt liv i akkurat det skjæringsfeltet, ikke minst i UDI. Man må være en tilrettelegger, og samtidig må man skjønne politikken, sier Børresen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse