JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kritisk til alkokultur

Nå varsler Trine Skei Grande oppvask.

Nyvalgt leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde (24), erkjenner at både voksne og mindreårige drakk på nachspielet under fylkesårsmøtet sist helg.

Lunde sier til Stavanger Aftenblad at han ikke så Helge Solum Larsen gi alkohol til den 17 år gamle jenta som senere anmeldte ham for voldtekt. Men han innrømmer at han så en annen mindreårig som drakk.

Det skjedde til tross for at Venstre ikke serverte alkohol til middagen nettopp fordi det var mindreårige til stede på fylkesårsmøtet.

– Jeg har ikke reflektert så mye rundt dette. Jeg så til at hun som var yngst, ikke drakk. Hun var 16 år. Så var det to jenter der på 17, og den ene observerte jeg at hadde en øl, sier Lunde.

– LES OGSÅ: Mener Solum Larsen forfølges

Venstre-leder Trine Skei Grande sier til samme avis at det ikke kan aksepteres at partitopper fester sammen med mindreårige, og varsler oppvask med fylkeslederen.

Hun sier alle skal være trygge når de sender barna sine til arrangementer i Venstre-regi, men spørsmålet er om de er det, når varsellampene hos voksne ikke ringer.

– For meg er dette dårlig vurderingsevne, men jeg må snakke med Kjartan for å finne ut hva som faktisk har skjedd. Venstre skal forholde seg til norsk lov, og 17-åringer har ikke lov å drikke. Men det er stor forskjell på å ta et glass rødvin til maten hvor det er mindreårige og å skjenke dem, sier Trine Skei Grande.

– LES OGSÅ: Tar oppgjør med alkokultur

Fylkeslederen tar selvkritikk og innrømmer at han burde vært mer observant.

– Det skal ikke skje at mindreårige drikker sammen med ledelsen, sier Lunde og sier han kommer til å håndtere situasjoner som denne annerledes i framtida.

– Jeg kommer til å sette klarere grenser. For jeg ser at det har vært uheldig at voksne og mindreårige konsumerte alkohol, sier han. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse