JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sympatistreiken utvides

Tirsdag 14. mai trapper EL & IT Forbundet opp sympatistreiken for de Atea-ansatte.

csd@lomedia.no

I snart to uker har streiken i Atea pågått. Kravet er å få en tariffavtale for de ansatte i bedriften på plass. På LO-kongressen siste dag, tirsdag 7. mai, gikk rundt 600 EL & IT-medlemmer fra energiselskapene Skagerak, Eidsiva, Troms Kraft og BKK ut i sympatistreik, for å støtte opp rundt de streikende, og være med på å sette press på ledelsen i Atea. Allerede på det tidspunktet var det varslet en opptrapping av sympatistreiken fra forbundet sentralt. Nå er det klart at utvidelsen av sympatistreiken skjer neste tirsdag, 14. mai. Det melder EL & IT Forbundet på deres hjemmeside.

Statnett med

Den pågående sympatistreiken i forbindelse med EL & IT Forbundets kamp for å få opprettet tariffavtale ved Atea, utvides med 466 medlemmer. Disse medlemmene er ansatt i Statnett, samt energiselskapene Lyse og Haugaland Kraft.

De streikende i Atea har mottatt mange støtteerklæringer innad i fagbevegelsen. De mottok massiv støtte under LO-kongressen, og under sin første ordinære dag på jobb som ny LO-leder, besøkte Gerd Kristiansen de streikende Atea-ansatte på Bryn.

– Kampen dere fører er ikke bare viktig for dere selv, men for hele felleskapet i LO-familien, sa Kristiansen til de streikende under besøket. Hun la til at retten til fagorganisering og kollektive avtaler har vært og er fortsatt de viktigste kampsakene for fagbevegelsen.

Annonse

Flere saker

Annonse