JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

PFU-klage mot Dagbladet

LO i Oslo har klaget politisk redaktør Marie Simonsen og Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

Bakgrunnen for klagen, som ble oversendt PFU i går, var en helsides kommentar i Dagbladet 31. januar.

- Det ble hevdet at det skal ha blitt ropt taktfast vulgære ord på demonstrasjonen. Det sto også at det var «underlig å se en gjeng godt voksne menn rope «hore» til en ung stortingsrepresentant for at hun våger å tale dem imot».

Det er dette som er vårt anliggende, og vi viser til Vær Varsomplakatens paragraf 3.2 om at man skal være kritisk i valg av kilder, og kontrollere at opplysninger som gis er korrekte, sier Roy Pedersen, leder av LO i Oslo, til FriFagbevegelse.no.

Ansvarlig redaktør John Arne Markussen i Dagbladet registrerer at LO i Oslo har sendt en klage til PFU, men har ennå ikke fått lest den, og kan derfor ikke kommentere innholdet nærmere.

- Vi kommer til å behandle den på vanlig måte, sier Markussen til FriFagbevegelse.no.

Annonse
Annonse