JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bloddryppende ninjamoro

Gutta bak Matrix-trilogien og V-for Vendetta gjør et forsøk på å gjenoppfriske ninjafilmen.

Ole.Palmstrom@lomedia.no

Europol-agenten Mika Coretti (Naomie Harris) mistenker en snikmorderorganisasjon bestående av ninjaer for å stå bak drapene på flere politiske opposisjonelle i Europa. Til tross for diverse advarsler fortsetter hun etterforskningen som fører henne til avhopperninjaen Raizo. Raizo har brutt med den farlige Ozunu-klanen og årsaken skildres gjennom en rekke tilbakeblikk fra hans oppvekst og opplæring i leiemorderligaens klør.

Av og til er det helt OK å kunne lene seg tilbake og bare la seg underholde. Noen filmer er laget for å gi livet mening og dybde, mens andre filmer ikke nødvendigvis tar seg selv så seriøst... Ninja Assassin tilhører definitivt den siste kategorien.

Idéen om å plassere en gjeng med hevnlystne ninjaer i Berlin i kamp mot Europol, er jo såpass skrudd, at du bør vel skjønne at dette ikke nødvendigvis er Oscar-materiale. Men samma dét. Alt kan jo ikke være dypt og troverdig.

Ninja Assassin er laget av gutta bak «Matrix», «Speed Racer», og «V for Vendetta» og de er jo ikke akkurat kjent for å spare på kruttet.

Filmen er fullstappet med flotte kampsekvenser, sverdsvingende ninjaer og susende kastestjerner. Handlingen innimellom er for det meste bare tull og tøys og tynn suppe, men det gjør ikke så mye, for sloss-scenene er imponerende koreografert, og oppleves nesten som i et dataspill a'la "Prince of persia', om du er kjent med terminologien. Det er ganske kult og gjør filmen definitivt verdt penga.

Jeg gjør oppmerksom på at dette er veldig bloddryppende greier. Så om du sliter med kroppsdeler i fri flyt skal du herved være advart!

Regi: James McTeigue

DVD, 18 år

Action, 94 min

Warner 2010

Annonse

Flere saker

Annonse

Regi: James McTeigue

DVD, 18 år

Action, 94 min

Warner 2010