JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Djevelsk skumle aktiviteter

Det er ikke nødvendigvis det du kan se som gjør deg redd. Det du ikke ser kan nemlig være mye skumlere!

Ole.Palmstrom@lomedia.no

Det unge paret Katie (Katie Featherston) og Micah (Micah Sloat) plages av bankelyder og knirkende dører, spesielt om natta. Micha har derfor gått til innkjøp av et videokamera for å kunne dokumentere hva det er som foregår mens de sover. Når de går igjennom opptakene dagen etter, finner de ut at det noe som definitivt ikke stemmer. Alt tyder på at de ikke er alene i huset.

Det er laget tonnevis med skrekkfilmer som, med påkosta spesialeffekter, skal skremme livskiten av deg. Det kan virke som om trenden er at desto mer blod og kroppsdeler som flyter, desto skumlere er det. Men egentlig er ikke dette skummelt, det er jo bare ekkelt.

Det vi ser, er jo ikke nødvendigvis så skummelt. Det vi ikke ser, men kanskje bare aner, kan være langt mer skremmende. Det er nettopp denne psykologiske mekanismen som gjør «Paranormal Activity» til en av de skumleste filmene undertegnede har sett på lang, lang tid. "Paranormal Activity" ble forøvrig spilt inn i løpet av en uke, i egen leilighet, med et budsjett på ca 80.000 kroner. Deler av budsjettet gikk med på å pusse opp leiligheten og til skaffe til veie filmkamera. Så det, så!

Bruken av håndholdt kamera gir et dokumentarisk preg, og sammen med gode skuespillere blir dette til en skrekkfilm som virkelig får hårene til å reise seg. Det er til tider riktig så skummelt, og jeg anbefaler deg å se denne en sen kveld, sammen med en du er glad i. Du bør nemlig ikke se den alene!

Regi: Oren Peli

DVD, 15 år

Skrekk, 82 min

SF Norge 2010

Annonse

Flere saker

Annonse

Regi: Oren Peli

DVD, 15 år

Skrekk, 82 min

SF Norge 2010