JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

600 flere arbeidsløse i april

Ved utgangen av april var 78 300 personer registrert som helt arbeidsløse hos NAV. Det er en økning på 9 prosent fra samme måned i fjor. Antallet arbeidsløse utgjør nå 3,0 prosent av arbeidsstyrken.

Det ble altså 600 flere arbeidsløse i april, når det justeres for normale sesongvariasjoner. Summen av antallet ordinære tiltaksdeltakere og helt ledige har ligget relativt stabilt den siste måneden.

- Det siste året har det vært stor vekst i antall ledige med lange arbeidssøkerperioder. Dette skyldes at mange av de som ble ledige under finanskrisen har vanskeligheter med å finne seg ny jobb, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en melding.

Det siste året har det vært en økning på 49 prosent i antallet ledige som har vært jobbsøkere i over et halvt år. I gruppen under et halvt år var det i samme periode en nedgang på 10 prosent. Dette viser at tilstrømningen av nye ledige nå er avtagende, ifølge Nav

Annonse
Annonse