JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stiller krav til ny PST-sjef

De ansatte i PST krever at den nye sjefen må ha media-tekke.

De ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har nå sendt et brev til Justisdepartementet der det listes opp hvilke kvalifikasjoner og egenskaper de mener den nye sjefen bør ha. Ett av dem er at PST-sjefen må kunne takle media.

Det er første gang de ansatte uttaler seg offentlig om hvilke kvalifikasjoner og egenskaper sjefen bør ha, skriver VG.

– Les også: Skal granskes

Brevet kan leses som kritikk av tidligere sjefer i PST, noe Akademikernes leder i PST bekrefter.

– Absolutt, men det er ikke ment slik. Vi er opptatt av å ta lærdom av de feil som har vært gjort, og se fremover på en konstruktiv måte, sier «Lars» til VG, som på grunn av jobben ikke kan uttale seg under fullt navn.

– Les også: Det turbulente året

Han påpeker at en PST-sjef bør kunne en del om etterretning, men først og fremst være en person som forstår rollen som etatsleder.

– Stillingen er en av de mest utsatte i Norge. Vedkommende må forstå at rollen er større enn personen, og må kunne manøvrere mellom det som må gjøres for å forebygge terror og andre trusler mot Norge med samfunnets krav og forventninger.

Ifølge departementsråd Morten Ruud planlegger Justisdepartementet en snarlig kunngjøring av PST-sjefutlysningen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse