JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høyre med LO-gruppe

Høyre har i all stillhet opprettet en intern gruppe fagorganiserte Høyre-tillitsvalgte som skal gi partiet råd i arbeidstakerspørsmål.

Det uformelle nettverket skal fungere som høringsorgan for partiet i spørsmål som angår fagorganiserte. Dersom Høyre kommer i regjering, vil nettverket bli videreført og gi råd til regjeringen, skriver VG.

– Les også: Høyre kopierer Ap om sykelønn

Ifølge avisen blir nettverket sett på som avgjørende for å hindre Arbeiderpartiet i å nå målet om å få 55 prosent oppslutning blant LO-organiserte.

39 prosent av LOs medlemmer sier at de vil stemme på et borgerlig parti, og 25prosent av disse sier de vil stemme Høyre, ifølge et LO-notat som VG omtalte nylig.

– Les også: Høyre-topp forbannet på LO

– Aps sier at partiet må øke andelen som velger Ap i LO til 55prosent for å vinne valget. Da har de to muligheter. Enten å «stjele» våre velgere i LO tilbake, eller hente LO-medlemmer fra sofaen. Vi må hindre at Ap tar disse velgerne, dersom vi skal vinne, sier arbeidspolitisk talsmann i Høyre, Torbjørn Røe Isaksen.

Ifølge VG var det nye nettverket samlet for første gang dagen før Høyres landsmøte. Et møte Torbjørn Røe Isaksen omtaler som «veldig bra».

Det er på klubbkontoret stemmene er

Reidar Øksnevald, som sitter i formannskapet for Høyre i Klepp, har 15 år bak seg som tillitsvalgt i YS og i Industri Energi, gjennom sin jobb i oljeselskapet Conoco Philips. Overfor VG erkjenner han at Høyre tradisjonelt har vært mest opptatt av å lytte itl næringslivets stemme:

- Da jeg var kampanjeleder for Klepp Høyre, ga jeg klar beskjed om at når Høyre dro på bedriftsbesøk, så måtte de ikke kun stikke innom til bedriftsledelsen, men også klubbkontoret - for det er der stemmene er, sier Øksnevad.

Langt igjen

LO-nestleder Tor-Arne Solbakken sier seg fornøyd med at Høyre har nærmet seg fagbevegelsen i noen spørsmål, men han mener partiet fortsatt har langt igjen før det er fagbevegelsens parti:

Det er først og fremst på tiltak mot sosial dumping at Høyre er mot å gi tillitsvalgte rettigheter. Jeg tror vi gjennom valgkampen skal klare å synliggjøre at det er forskjeller, og gjennom det vinne oppslutning for de rødgrønne partiene, sier Solbakken til VG.

Annonse
Annonse