JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sint på oljeministeren

Olje- og energiminister Ola Borten Moe kritiserer Frederic Hauge åpent for å ville svekke sikkerheten i Nordsjøen. Det faller ikke i god jord hos Bellona-lederen.

Hauge er en av 12 klimarådgivere for EU-kommissær Günther Oettinger som har foreslått nye HMS-regler for oljevirksomheten i Europa, melder DN.no. En samlet norsk oljenæring har stilt seg svært negativ til forslaget og får støtte fra Ola Borten Moe (Sp):

– Vår største bekymring er at forslaget vil svekke sikkerheten på norsk sokkel. Dette har vi gitt uttrykk for i våre uttalelser til EU-kommisjonen, sa olje- og energiministeren fra talerstolen på Offshore Strategikonferansen i Stavanger tirsdag.

Han sendte også et sleivspark til Hauge:

– Jeg legger merke til at det som en gang var regnet som en av de ledende miljøvernorganisasjonene i Norge, nå støtter EU-forslaget om innføringen av nye sikkerhetsregler offshore, og da snakker jeg selvfølgelig om Bellona og Frederic Hauge.

Bellona-lederen liker ikke utspillet:

– Det er en grov beskyldning å påstå at vi jobber for å svekke sikkerhetsnivået på norsk sokkel. Det er ufint, og alvorlig at en statsråd slenger med leppa på den måten, sier Hauge til DN.no. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse