JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Avviser øremerking

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) holder fast på at sykehusene selv skal få bestemme over sine budsjetter.

Han avviser dermed forslaget om å øremerke penger til oppgradering av utstyr.

Pasientenes sikkerhet er i fare fordi utstyret ved norske sykehus er for gammelt, mener Frp-leder Siv Jensen og Høyres Bent Høye, som er leder av Stortingets helse- og omsorgskomité.

Løsningen er en investeringsplan med øremerkede midler, mener de to.

– Bare ved Oslo universitetssykehus er det et etterslep på 2 milliarder kroner, sa Siv Jensen under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag.

Statsministeren vedgår at det er mangler ved norske sykehus, men avviser å øremerke penger til utstyr.

– Noe utstyr er bra, noe er passe, og noe er for dårlig. Det er også bakgrunnen for at vi har økt bevilgningene med 10 milliarder kroner. Vi vil fortsette å øke bevilgningene til sykehusene, slik at de kan bruke pengene på det de mener er best for pasientene. Det vil være en kombinasjon av utstyr, bygg og personell, sa Stoltenberg.

Statsministeren omtalte norsk helsevesen som «blant verdens beste» og viste til overlevelsestall for behandling av krefttyper der det finnes sammenlignbare tall. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse