JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha flere kontroller

Som eneste parti krever Frp flere kontroller av vogntog, spesielt de utenlandske.

kjell.werner@anb.no

– Det er dessverre bare Frp som er opptatt av å få sikrere utenlandske vogntog på norske veier, sier stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Frp har foreslått at regjeringen skal pålegge Statens vegvesen å utføre flere kontroller av vogntog.

– LES OGSÅ: Kjemper for yrkessjåførene

– Jeg skjønner ikke at vi ikke får støtte for dette. Mange vogntog er ikke er i forskriftsmessig stand til å ferdes på norske veier. Det er spesielt utenlandske vogntog som utgjør en stor sikkerhetsrisiko i trafikken når de kommer til Norge på nedslitte dekk og uten kjettinger, sier Hoksrud.

Frp-forslaget er fremmet som ett av flere tiltak for å gjøre hverdagen bedre for yrkessjåfører som har sin arbeidsplass på norske veier.

– LES OGSÅ: Vil ha hyppigere kontroller

– Det er viktig å understreke at Statens vegvesen og politiet har mulighet til å nedlegge bruksforbud etter vegtrafikkloven hvis kjøretøy ikke er egnet til å kjøre på vinterføre. Dette er en hjemmel som med fordel kan brukes oftere, sier Hoksrud.

– Alle som ferdes på norske veier har til enhver tid et ansvar for at kjøretøyet deres er skodd for å sikre tilstrekkelig veigrep uansett føreforhold. En ytterligere kontroll av dette vil øke sikkerheten på veiene, avslutter Bård Hoksrud. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse