JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO på linje med NTL

LO gjør som NTL, krever lav- og likelønn.

morten.hansen@lomedia.no

NTL krevde i sin tariffpolitiske uttalelse fortsatt satsing på likelønn. Nå har de LOs representantskap i ryggen når kravet fremmes i årets tariffoppgjør.

Fire av fem krav går på lav- og likelønn:

– Sikring av kjøpekraften for alle

– En kombinasjon av egne sentrale tillegg, bedring av minstelønnssatser og garantiordninger som fremmer likelønn og motvirker lavlønn

– Strukturelle tiltak for likelønn, herunder tiltak som fremmer grunnbemanning, heltid og kompetanseheving, seriøsitet og lønnsevne i utsatte bransjer

– Prioritering av kvinnedominerte grupper innenfor sentralt avtalte rammer i offentlig sektor

– Prioritering av likelønn i relevante bransjer i privat sektor

Det er en prioritering leder i Norsk Tjenestemannslag (NTL), Jon Leirvaag, er fornøyd med.

– Det er et godt utgangspunkt for oss. Vi kan være mer treffsikre i tariffoppgjøret, sier Leirvaag.

Krav som er i tråd med det NTL ønsker, og et lavt overheng, gjør at Leirvåg tror det skal være mulig å krympe lønnsforskjellene noe. For industrien har et overheng – den allerede sikrede årslønnsveksten – som er mellom et halvt og tre-kvart prosent mer enn staten. Dermed har de statsansatte litt mer å rutte med når kroner og ører skal fordeles.

– Det gir oss et større handlingsrom til å gjøre noe med for eksempel likelønn. Så får vi håpe at oppgjøret i NHO-området blir så bra at kjøpekraften sikres der, sier Leirvaag.

Annonse
Annonse