JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ingen leir på Utøya

AUF-ledelsen har besluttet at det ikke skal arrangeres politisk sommerleir på Utøya i år.

Det bekrefter ungdomsorganisasjonens leder, Eskil Pedersen, til VG.

– Det er praktisk umulig og det føles heller ikke riktig å ha en politisk sommerleir på Utøya i år. Det nye Utøya må stå klart før vi har en leir der, sier Pedersen.

– Les også: LO gir AUF 10 millioner

Dagen etter terroren 22. juli sa Pedersen at AUF skulle ta Utøya tilbake.

– Det var vanskelig å forstå der og da hvor mye langsiktig arbeid som skal til for at vi skal kunne ta Utøya tilbake. Men ambisjonen står fast; vi skal gjøre det og vi skal ha politisk sommerleir der. Men ikke i år, sier han.

– Les også: Stordalen gir millioner til Utøya

AUF planlegger likevel en markering av ettårsdagen for angrepene.

– Det er naturlig å se for seg en dag på Utøya med taler, debatter og politikk. Det er det vi ønsker oss. Det blir en balansegang mellom en markering av 22. juli samtidig som vi tar små steg tilbake. Helheten skal være verdig og riktig, sier Pedersen. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse