JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdanning stanset

Ingen klokkedykkere er blitt utdannet ved Høgskolen i Bergen, til tross for at det allerede er brukt 80 millioner kroner på prosjektet.

Nå blir utdanningen stanset.

Det er seks år siden Høgskolen i Bergen (HiB) fikk oppdraget med å starte en ny dykkerutdanning, men ennå er ikke skolen klar til å ta imot studenter, skriver Bergens Tidende.

– Les også: Dropper forelesningene

HiB har bedt Kunnskapsdepartementet om ytterligere 49 millioner kroner for å få utdanningen opp og gå, men dette kommer ikke skolen til å få, ifølge kilder avisen har snakket med.

Heller ikke oljebransjen, som har vært med på å finansiere prosjektet, ønsker å bidra med mer penger. Flere oljeselskap, med Statoil i spissen, har til sammen brukt 34 millioner kroner, med tilsagn om 16 millioner mer.

– Selskapenes bidrag representerer en høy finansieringsgrad, og vi ser oss ikke i stand til å stille ytterligere midler til rådighet, skriver Statoil ASA i en e-post.

– Les også: Rekordlav studierente

Nå blir hele den planlagte utdanningen stanset på grunn av pengemangel.

Direktør Audun Rivedal ved HiB ønsker ikke å kommentere saken, men sier at Høgskolen ikke har muligheter til å komme i havn med egne midler. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse