JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil samle LO for bluesen

Ei arbeidsgruppe jobber for å samle LO-familien som hovedsponsor for den 25. bluesfestivalen på Notodden. De har allerede sikret seg Mikael Wiehe som artist.

hanne.kullerud.nielsen@lomedia.no

I tillegg til Mikael Wiehe, kommer også «Damer i blues» til gratiskonserten «Somliga går i trasiga skor» på avslutningsdagen til årets festival, som arrangeres 2. - 5. august på Notodden.

Nært samarbeid

Notodden Bluesfestival, som i år jubilerer med sin 25. festival, trekker rundt 45.000 besøkedene årlig. De har i alle år hatt et nært samarbeid med LO og LO-forbund. Også i år vil LO og forbundene gjenta fjorårets suksess med å arrangere gratiskonserten.

Espen Løken fra Industri Energi som deltar i arbeidsgruppa som jobber med LO-familiens engasjement, kan fortelle at LO har gått inn med 100.000 kroner og at gruppa nå jobber med å få forbundene og lokalorganisasjoner med på laget.

De ber forbundene om å delta gjennom økonomisk støtte, og i neste omgang inviteres de som ønsker til å delta i aktiviteter for å synliggjøre fagbevegelsen og engasjere festivaldeltakerne. Forbund og samarbeidende organisasjoner som Norsk Folkehjelp kan delta på stand i Notodden sentrum. I tillegg legges det opp til å spre LOs profilkampanje «LO på din side» som skal gå fram mot LO-kongressen og Stortingsvalget.

Profilering og stands

De vil lage egne t-trøyer med navn på de organisasjoner som bidrar, og sørge for skikkelig profilering i forkant og underveis. Ut over dette setter bare fantasien og økonomien grenser – vi tar svært gjerne i mot forslag, heter det i søknadsbrevet som som sendt til samtlige LO-forbund.

Ved siden av søndagskonserten planlegges felles stands og aktiviteter under hele festivalen der LO og forbundene skal profileres.

- Jeg oppfordrer lokalorganisasjoner i regionen til å bidra økonomisk og gjennom å delta på stand. Av erfaring vet vi at det er mange LO-medlemmer blant de 45.000 festivaldeltakerne, og mange som burde være det, sier Løken.

Annonse

Flere saker

Annonse