JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vekst i hele landet

I fjor var det vekst i 311 av 430 kommuner, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå.

– Jeg gleder meg over at veksten i befolkningen kommer i hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Sigen Navarsete (Sp) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Alle fylkene hadde vekst i folketallet. Blant de 177 minst sentrale kommunene i landet var det vekst i 97 kommuner. Det er 65 flere enn i 2006. Korrigert for at det har blitt færre kommuner, er var det i fjor befolkningsvekst i rekordmange kommuner i moderne tid. Vi må helt tilbake til tiden før 1951 for å finne et høyere tall.

Innvandringen sto for vel 70 prosent av folketallsveksten på landsbasis. Om lag 60 distriktskommuner opplevde vekst i folketallet som følge av innvandingen.

– Innvandringen betyr mye for veksten i de minste kommunene, sier Navarsete. I de områdene av landet som er omfattet av lavere arbeidsgiveravgift og andre distriktspolitiske virkemidler var flytteoverskuddet på nesten 6.400 personer. Her har 68.036 personer flyttet inn, mens 61.600 flyttet ut. (ANB)

Annonse

Flere saker

Annonse