JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Atea-streiken stoppet av tvungen lønnsnemd

Arbeidsminister Anniken Huitfeldt bekreftet i kveld at strømstreiken blir stanset med tvungen lønnsnemnd.

knut.viggen@lomedia.no

Regjeringen kalte partene i Atea-konflikten inn til møte torsdag kveld og varslet om at regjeringen vil fremme forslag om tvungen lønnsnemnd.

- Vi har sett at det nå er stor fare for massive strømbrudd, noe som gjør at vi kan komme i en situasjon hvor vi ikke lenger har kontroll over strømforsyningen i Norge, noe som kunne ha utgjort en fare for liv og helse, sier Huitfeldt til NTB.

EL & IT Forbundet tar Regjeringens beslutning til etterretning og vil varsle medlemmene om at arbeidet må gjenopptas så raskt som mulig.

- Vi har ikke grunnlag for å bestride de vurderingene som er gjort av de aktuelle tilsynsorgan, sier forhandlingsleder i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen.

- Vi vil nå starte arbeidet med å forberede saken for behandling i Rikslønnsnemnda. Vårt mål er fortsatt tariffavtale med AFP i Atea, sier Andersen.

Annonse
Annonse