JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

E-posten ble besvart

Statsråd Audun Lysbakken (SV) har benektet at en sentral e-post i saken om Jenteforsvaret ble besvart av hans folk.

Nå viser det seg at statssekretær Henriette Westhrin svarte på e-posten.

Dagbladet offentliggjør fredag e-posten fra Westhrin til den daværende SU-lederen Mali Steiro Tronsmoen. I e-posten lover Westhrin å se på mulighetene som fins for å få i gang kurs i jenteforsvar.

Onsdag sa Lysbakken til Dagbladet at «det ble aldri sendt noe svar på den» om e-posten fra Tronsmoen. Han sa også at han hadde lagt fram alle dokumenter i saken.

– Les også: Holder hånden over Bergstø

Daværende SU-leder Mali Steiro Tronsmoen henvendte seg til statssekretær Henriette Westhrin i Barne- og likestillingsdepartementet (BLD) om selvforsvar for jenter 15. april 2010. Hun startet e-posten med å beskrive ideen om selvforsvarskurs til jenter. Deretter gikk hun rett på sak:

«Nå som SV har inntatt BLD lurer vi på om noen av dere som sitter der har mulighet for å gå nøye igjennom hvilke muligheter som kan finnes for å få finansiert et slikt prosjekt. For oss er det viktigste at jenter får tilbud om et slikt selvtillits- og selvforsvarskurs som vi kan tilby, ikke at det er SU som står bak.», skrev hun.

– Les også: Slipper ikke saken

Allerede samme dag svarte Henriette Westhrin på e-posten:

«Hei Mali! Jeg skal sette i gang en jobb med å se på hvilke muligheter som finnes med en gang. Mvh. Henriette».

Denne e-posten sendte også Westhrin en kopi av til Lysbakkens politiske rådgiver, Line Gaare Paulsen.

Audun Lysbakken sier at han snakket i god tro da han benektet e-postens eksistens.

– Jeg var helt sikker på at vi hadde funnet all e-post som var knyttet til saken. Vi har hatt grundige søk, sier han.

Han sier at han også har spurt Henriette Westhrin om saken, og at han hadde lagt fram e-posten dersom han hadde visst om den.

Dropper FN-konferanse

Mandag skulle Lysbakken deltatt på FNs store likestillingskonferanse i New York. Men nå har han trukket seg fra konferansen fordi han må være hjemme og rydde opp i kaoset om overføringer til SVs ungdomsorganisasjon, skriver Aftenposten.

Lysbakken har på forhånd vært markedsført av det norske FN-miljøet som den første mannlige norske likestillingsminister. Men nå sender regjeringen statssekretær Ingrid Fiskaa i stedet. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse