JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høybråten ser mot venstre

Tidligere KrF-leder Dagfinn Høybråten mener partifellene som advarer mot et samarbeid med Arbeiderpartiet, styrer på politisk autopilot.

– Jeg har selv vært med på å etablere en slags sannhet om at høyresiden har mest til felles med KrF i verdispørsmål. Det er ikke lenger sant. Terrenget har endret seg, ikke minst innebærer Frps posisjon at vi i KrF gjør opp boet på nytt, sier Høybråten til Stavanger Aftenblad.

– LES OGSÅ: Klar tale fra KrF

Den tidligere partilederen er fremdeles parlamentarisk leder i KrF og har en høy stjerne blant de mer verdikonservative i partiet. Nå ber han partifellene revurdere skepsisen mot Ap i verdisaker.

– Jeg vil ikke gi et konkret råd nå, bare peke på at en gjennomgang av partienes standpunkt i viktige verdisaker avslører at de som i utgangspunktet utelukker et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet, går på politisk autopilot.

Høybråten viser til at partiene til høyre forsvarer fri abort, slik partiene til venstre gjør og mener KrF står nærmere Sp og SV enn Frp og Ap i spørsmålet om tidlig ultralyd. Høybråten sier KrF står nærmere partiene til venstre i spørsmål om bistand og alkoholpolitikk og slår fast at klimaforliket vil rakne om Høyre lar seg presse av Frp i en eventuell borgerlig regjering. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse