JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha søndagsåpen by

Fornyingsministeren vil ikke fornye regelverket for søndagsåpne butikker.

Det ergrer ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen, som ønsker et pilotprosjekt med søndagsåpen by.

Det er nå 324 søndagsåpne matvarebutikker i Norge. De er spesialtilpasset krav som begrenser størrelse. Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen ønsker en mer liberal ordning som gjør det mulig for flere butikker å holde åpent på søndager, skriver Vårt Land.

– Det er behov for å tilby mer egnede lokaler for dagligvarehandel på søndager enn hva som er tilfellet i dag, skriver Hansen i et brev til fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).

Han ønsker å gjøre Drammen til pilotby for søndagsåpne butikker og vil ha et møte med Aasrud om saken. Men i et svarbrev skriver Aasrud at det er liten grunn til å holde et møte for å diskutere utprøving i Drammen.

– Etter mitt syn er det ikke tilstrekkelig grunnlag for å diskutere en liberalisering av åpningstidsbestemmelsene nå, skriver Aasrud i brevet.

Hansen sier han er skuffet over avslaget og kaller det «en merkelig holdning fra statsråden».

– Det er bare et tidsspørsmål før man får en endring i loven. Det er helt urimelig at statsråden viser så liten vilje til å se på fornyelse, når hun har tittel som fornyelsesminister, sier Hansen. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse