JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Står fast på Lysbakken

SVs valgkomité står fast på sin innstilling om at Audun Lysbakken bør bli partiets neste leder.

Den politiske stormen rundt pengesaken har ikke fått komiteen til å tvile.

– Vi har gjort jobben vår, og ser ingen grunn til å endre innstilling. Det er en alvorlig situasjon som er oppstått, men jeg er fornøyd med måten Lysbakken har tatt ansvar på. De to ukene fram til det ekstraordinære landsmøtet vil gå som planlagt, sier valgkomiteens leder, Tora Aasland, til NTB.

Hun er til daglig statsråd for forskning og høyere utdanning.

– Les også: Lysbakken-gransking vil ta uker

Aasland understreker at valgkomiteen er forberedende, og at det normalt velges en egen komité som sitter under selve landsmøtet. I dette tilfellet er den forberedende komiteen bedt om å fortsette, noe Aasland har akseptert.

– Men uansett hva valgkomiteen innstiller på, er det selve landsmøtet som bestemmer gjennom sin votering. Landsmøtet er partiets øverste organ, sier Aasland.

Valgkomiteens medlemmer kommer fra ulike deler av Norge, men skal ikke ha registrert noen murring å snakke om i lokallagene. Aasland har ikke inntrykk av at det er blitt noen organisert motstand mot Lysbakken i kjølvannet av det som er avslørt i forbindelse med den ureglementerte pengetildelingen.

– Les også: – Skader SV

Valgkomiteens leder vil ikke spekulere om hva som vil skje, dersom det avdekkes nye e-poster og flere skjeletter ramler ut av skapet.

– Det blir bare spekulasjoner, og det er ingen tjent med nå, sier Aasland.

Det er likevel slik at det kan framsettes benkeforslag om en utfordrer til Lysbakken på selve landsmøtet.

– Det er mulig, og det er tillatt etter partireglene. Men jeg holder det som svært lite sannsynlig, sier Aasland. (ANB-NTB)

– Les også: Lysbakken freder statssekretærene

Annonse

Flere saker

Annonse