JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommentarer fra det offisielle Israel

nina.hanssen@lomedia.no

– Vi ble provosert

Israels viseutenriksminister Danny Ayalon sa i en pressekonferanse i dag at den israelske regjeringen beklaget tap av liv, men hevder at de ble skutt på først.

– Dette er en provokasjon mot israelske myndigheter og vår rett til blokade av Gaza, sa talsmannen fra israelske myndigheter.

19 personer ble drept da Israel bordet hjelpekonvoien på vei til Gaza i morges.

Flere nordmenn skal være om bord.

Israels viseutenriksminister, Danny Ayalon, påsto på pressekonferansen i Israel at de som sto bak aksjonen samarbeider med global jihad og er støttespiller for Hamas.

– Vi fant våpen om bord, og aksjonistene var voldelige, hevdet han.

Ifølge NRKs utenriksmedarbeider Sidsel Wold ble det opplyst på pressekonferansen at det ble funnet to pistoler, og at det ble avfyrt skudd mot soldatene med en av disse.

– Vi måtte foreta oss noe for å stoppe denne konvoien, påsto Ayalon.

Nå har flere land innkalt deres israelske ambassadører til samtaler om hendelsen, inkludert Jonas Gahr Støre.

Se videoklippet fra pressekonferansen på nrk.no

– Eneste utvei

Den israelske ambassaden i Norge skriver i en Facebook-melding at myndighetene ikke hadde noen annen utvei enn å stoppe skipet.

Følgende melding ble i dag sendt ut:

”Den israelske ambassaden i Oslo beklager tap av menneskeliv ombord på flåten. Flåten ble flere ganger bedt om å gå inn til israelsk havn for å få forsyningene undersøkt, FØR oversending til Gaza. Dette ble kontant avslått. Det var da ingen annen utvei enn å stoppe skipet. Soldatene som hadde blitt instruert til IKKE å bruke voldelige midler”.

Aktuell har i dag vært i kontakt med den israelske ambassaden som lovte å ringe tilbake. Men da vi purret på ambassadens for tilsvar i ettermiddag, tok ingen telefonen i informasjonsavdelingen.

Annonse
Annonse