JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skulle verve SU-medlemmer

Sosialistisk Ungdom ønsket opprinnelig å bruke selvforsvarskursene til å verve nye medlemmer, viser interne dokumenter.

«Arbeidet med feministisk selvforsvar må videreføres, da dette avler mer aktivitet, og er et godt utgangspunkt for å verve flere medlemmer, heter det i Sosialistisk Ungdoms handlingsplan som ble vedtatt på landsmøtet i 2008.

I forbindelse med stortingsvalget i 2009 skulle kursene brukes til å nå ut til ungdommen, skriver Klassekampen.

– Les også: – Lysbakken har ansvaret

Statssekretær Kirsti Bergstø i Barne- og likestillings- og inkluderingsdepartementet var leder i SU da handlingsplanen ble vedtatt. I en intern kursmanual skrevet av SU-nestleder Ebba Boye, er «vil du vite mer om SU» oppført som fast punkt på selvforsvarskursene.

Boye er styremedlem i Jenteforsvaret, som ble etablert som en egen organisasjon av SU og deretter fikk 154.000 kroner av departementet for å holde kurs i grensesetting og selvforsvar i skolen.

– Les også: Informerte ikke om tilskudd

SU-leder Olav Magnus Linge nekter for at Jenteforsvarets selvforsvarskurs har blitt brukt til verving.

– Selvforsvarskurs har ingen vervefunksjon, faktisk har det en uttalt ikke-verve-funksjon. Det er nedlagt totalforbud mot å drive enhver form for partipolitikk eller ideologisk aktivitet under disse kursene. Jeg har aldri hørt om noen som har blitt vervet på et selvforsvarskurs, sier Linge.

Heller ikke Boye mener kursene har vært redskap for å verve medlemmer til SU. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse