JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar for karriere i Posten

Posten vil vise samfunnsansvar, og stiller praksisplasser til rådighet for arbeidsledige innvandrerkvinner. Prashanthi Pingili vil gjerne gjøre karriere i Posten.

may.berg@lomedia.no

Prashanthi Pingili flyttet etter mannen til Norge for 2,5 år siden. Den 34 år gamle tobarnsmoren hadde med seg en mastergrad i business og administrasjon fra India.

Etter norskkurs og AMO-kurs i regi av NAV, var hun klar for å tre inn i det norske arbeidslivet.

Fortsettelsen kunne blitt en trist historie om forgjeves jobbsøking. Altfor mange vel kvalifiserte innvandrere sliter med å få seg jobb fordi en del arbeidsgivere skyr jobbsøkere med utenlandskklingende navn.

Innpass via praksisplass

Takket være sin egen målbevissthet og Postens praksisprogram for arbeidsledige innvandrerkvinner, fikk Pingili en sjanse til å vise at hun duger.

Hun fikk praksisplass i divisjon Logistikk i juni i fjor, og jobbet som controller i seks måneder.

I løpet av praksisperioden fikk hun hjelp til å søke jobber både i og utenfor Posten. Til slutt fikk hun et vikariat i Logistikk Salg, hvor hun jobber med analyse og rapportering.

Pingili jobber hardt og målrettet for å tilpasse seg norsk arbeidsliv. Neste mål er fast jobb i Posten.

– Jeg trives her, og Posten gir meg muligheter til å ta jobbrelevante kurs som gjør at jeg bedrer kvalifikasjonene mine. Norsk arbeidsliv er veldig forskjellig fra India, men jeg har fått god opplæring, og kollegene er veldig hjelpsomme og hyggelige. Jeg har lært veldig mye i løpet av dette året, sier Pingili.

Vise samfunnsansvar

Posten har lang erfaring med rekruttering av innvandrere, og har en svært mangfoldig arbeidsstokk. Etnisk kulturelt mangfold er et av Postens uttalte satsingsområder. Det betyr blant annet at innvandrere som jobbsøkere skal ha like muligheter som nordmenn, men også at de skal gis mulighet til å gjøre karriere i Posten.

Posten ønsker å vise samfunnsansvar også utenfor egen organisasjon, og har derfor opprettet tiltak spesielt rettet mot arbeidsledige innvandrerkvinner.

Ifølge Guro Cedell, som leder praksisprogrammet i Posten, er målet at Posten skal tilby ti praksisplasser i året til arbeidsledige innvandrerkvinner. Hun har tro på at dette er et godt virkemiddel til å skaffe arbeidsledige innvandrerkvinner innpass i arbeidslivet.

Karriere i Posten

Pingili var den første som fikk praksisplass da Posten Norge startet sitt praksisprogram for arbeidsledige innvandrerkvinner i fjor. Hun har fått oppfølging av både NAV og Posten i løpet av praksisperioden, med blant annet norskopplæring og hjelp til å søke jobber og sette sammen en CV.

Pingili har ikke problemer med å gjøre seg forstått på norsk, og med norsktalende kolleger blir hun stadig flinkere.

På spørsmål om hun kan tenke seg en karriere i Posten, svarer Pingili bekreftende, men litt beskjedent.

– Jeg vet at jeg trenger flere kunnskaper, og jeg jobber hardt for å bli bedre, sier Pingili.

Posten skal tilby ti praksisplasser i året til arbeidsledige innvandrerkvinner.

Programmet går over seks måneder, og skal gi kvinnene arbeidspraksis som er relevant i og utenfor Posten.

Mens de går i praksis har de intern status i Posten og kan søke på stillinger som utlyses internt.

Ved endt praksis får de attest og referanse fra Posten.

Annonse
Annonse

Programmet går over seks måneder, og skal gi kvinnene arbeidspraksis som er relevant i og utenfor Posten.

Mens de går i praksis har de intern status i Posten og kan søke på stillinger som utlyses internt.

Ved endt praksis får de attest og referanse fra Posten.