JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Offentliggjør nye dokumenter

SV-statsråd Audun Lysbakken har lagt fram nye dokumenter i forbindelse med den såkalte selvforsvarssaken.

Dokumentene skal gi en samlet oversikt over tilskuddsordningene som Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet administrerte i 2011. Dermed ser Lysbakken ut til å ha kvittert ut en av tre varslede gjennomganger. De to andre er dokumentsøket etter nye e-poster av relevans for saken samt en mer tidkrevende og omfattende gjennomgang av alle enkelttilskudd.

– Les også: Skulle verve SU-medlemmer

E-post-kartleggingen er ventet å være ferdig i løpet av kort tid, mens det kan ta uker før en fullstendig oversikt over alle enkelttilskudd er lagt fram.

Oversikten over tilskuddsordningene som ble lagt fram tirsdag, omfatter dem som administreres av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, Integrerings- og mangfoldsdirektoratet og fylkesmennene. Den inneholder ikke stønader som forvaltes av Nav i form av kontantstøtte, barnetrygd, foreldrepenger ved fødsel og adopsjon og engangsstønad ved fødsel.

– Les også: Lysbakken anmeldt

Hensikten med gjennomgangene er å forsikre seg om at tildelingene er gjennomført i samsvar med det statlige økonomiregelverket, noe som ikke var tilfellet med bevilgningen på 154.000 kroner til den SU-tilknyttede organisasjonen Jenteforsvaret. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse