JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Altfor lite ny asfalt

Opposisjonen på Stortinget merker seg at regjeringen bruker mer penger på samferdselstiltak, men etterlyser lukten av asfalt.

– Veibevilgningene kan ha økt med 50 prosent, men antallet kilometer vei har ikke økt med 50 prosent. Synes samferdselsministeren det lukter asfalt over hele landet? spurte Høyres samferdselspolitiske talskvinne Ingjerd Schou i Stortingets spørretime onsdag.

– Les også: – Gå nye veier

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) lovet penger til en rekke nye veiprosjekter og slo fast at det aldri har vært bevilget mer til samferdsel enn under den sittende regjeringen.

– Diskusjonen om alternative finansieringsformer vil bli en viktig del av planen. Vi skal fortsette å øke bevilgningene til samferdselstiltak og må diskutere hvordan vi best kan sikre langsiktighet og forutsigbarhet, sier Kleppa til NTB.

– Folk flest har ikke kjent denne lukten av asfalt som tidligere samferdselsminister Navarsete lovet. Faktum er at bare en av ti vedlikeholdskroner i statsbudsjettet går til asfalt i 2012. Resten går til administrasjon og vedlikehold, sa Schou.

– Les også: Livsfarlig vei

Fremskrittspartiets Bård Hoksrud pekte på at investeringene til nye veiprosjekter må bevilges uavhengig av de årlige statsbudsjettene og tok også til orde for en større grad av prosjektorganisering. Hoksruds partifelle Arne Sortevik fulgte opp og viste til at fylkesveistandarder her til lands etter hans mening er under enhver kritikk.

– Et eget program for oppfølging av fylkesveiene er blant forslagene fra transportetatene til ny nasjonal transportplan, sa Kleppa, som la til at regjeringen er beredt til å vurdere alternative organiseringsformer for samferdselsinvesteringer. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse