JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønn framfor trivsel

Menn er mer opptatt av lønn enn trivsel. For kvinner er det omvendt.

Det gjelder i alle fall når vi søker ny jobb.

En ny undersøkelse fra Respons analyse viser at menn bytter jobb for å øke lønna, mens kvinner søker seg bort for å få en bedre sjef.

– Les også: Heldagsjobb å søke jobb

Undersøkelsen er gjennomført blant et representativt utvalg på 1.100 personer, som ble spurt om hva som var grunnen til at de byttet jobb forrige gang.

– Det er en klar tendens at menn skifter jobb fordi de ønsker mer lønn, mens kvinner i større grad skifter jobb når de flytter eller på grunn av det de opplever som dårlige sjefer, sier Stein André Haugerud, direktør i bemannings- og rekrutteringsbyrået Proffice, som har fått utført undersøkelsen.

– Les også: Søkte seg til ønskebedrift

Én av fem menn motiveres først og fremst av ønske om høyere lønn når de søker ny jobb, mens 16 prosent av kvinnene søker seg bort fra dårlige ledere.

Én av fem kvinner søker dessuten nye jobber fordi de flytter til nye steder.

– At flere kvinner enn menn bytter jobb fordi de må flytte er overraskende, sier Haugerud.

– Kanskje er det fordi menn tradisjonelt har tjent mest, og familiene har blitt med på lasset hvis mennenes jobb flytter? Det kan være vanskelig å finne ny en jobb man trives med hvis familien flytter, men samtidig kan det være en god mulighet til å prøve noe nytt.

– Les også: Ny CV-løsning på nett

Menn blir i større grad enn kvinner headhuntet til nye stillinger.

Både menn og kvinner søker nye jobber på grunn av manglende motivasjon og få framtidige karrieremuligheter.

Det overrasker ikke Haugerud.

– Nei, de fleste er jo interessert i å utvikle seg, og da står motivasjon og muligheter til videre faglige utfordringer sentralt. For mange er det riktig å prøve flere bransjer og bedrifter før man vet hvilken som er den rette, sier Haugerud. (ANB)

Annonse
Annonse