JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Vi vil gjøre vårt ytterste

Tumultene blant trallebetjentene på Gardermoen har ikke gått upåaktet hen i ISS.

ane.borrud@lomedia.no

Jan Bjørneboe, konserndirektør kommunikasjon i ISS, lover at bedriften skal gjøre sitt ytterste for å skape ro på Gardermoen. Men å bytte ut ledelsen er ikke aktuelt.

– Vi har satt inn en ledelse vi har tro på, slår Bjørneboe fast.

Han understreker at ISS ikke vil kvitte seg med pensjonistene på Gardermoen.

– De har gjort, og gjør, en god jobb, sier han.

Konserndirektøren legger seg flat for en del av kritikken.

– Oppslaget i pauserommet om advarsler skulle aldri ha stått. Det beklager vi. Vi beklager også temaet om prikkbelastning. Det er ikke slik det gjøres hos oss, sier han.

Bjørneboe innrømmer også at bedriften burde ha brukt mer tid i begynnelsen da ny turnus skulle innføres.

– Vi har ikke brutt noen lover eller regler når vi har innført denne turnusen, men det er klart at når de ansatte reagerer så sterkt, viser det at vi burde brukt mer tid på dette.

Likevel er det ikke all kritikk han er enig i.

– Det var ingen innleid turnusspesialist, og han var ikke inkognito. Det var en ansatt i ISS i fagavdelingen for renhold. Vi har 15-20 sånne oppdrag daglig, hvor vi ser på rutiner, forklarer han.

Konserndirektøren mener det heller ikke er riktig at den nye lederen ikke tok kontakt med de ansatte.

– Han kom inn på pauserommet første dagen på jobb, og hilste på samtlige som var på jobb den dagen.

29. februar ble det avholdt personalmøte for trallebetjentene, med bedriftshelsetjenesten til stede. I begynnelsen av mars startet bedriftshelsetjenesten en psykososial arbeidskartlegging, som skal gås gjennom i plenum med alle ansatte, og ende ut i anbefalte tiltak.

Hovedtillitsvalgt i ISS, Brede Edvardsen, var også til stede på møtet.

– Mye av det disse gutta sier er riktig – men mye er også snøen som falt i fjor. Det er gått mange runder med de ansatte om turnusen i ettertid. Prikkbelastningen ble stoppet, og oppslaget om advarslene ble beklaget og tatt ned, viser han til.

Edvardsen understreker at for å få et godt arbeidsmiljø, må dette være et felles mål – også fra de ansatte sin side.

– De må bli ferdige med det som har vært, og konkretisere utfordringene som er nå, mener Edvardsen.

Likevel gir han de ansatte skryt.

– Jeg gir dem all honnør for innstasen. De sloss for at lover og regler skal holdes. Hadde alle mine medlemmer holdt på på samme måte, hadde vi hatt en helt annen renholdsbransje, avslutter han.

Annonse

Flere saker

Annonse