JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ukjent med nulloppgjør

Lederen for LO i Telemark Vidar Stang er oppgitt over avisoppslaget om at avdelingen krever nulloppgjør. – LO i Telemark har aldri behandlet verken nulloppgjør eller lønnsfrys, sier han.

harald.henmo@lomedia.no

Det var Dagens Næringsliv som fredag hadde et stort oppslag om at LO i Telemark ville ha nulloppgjør i år.

Les også Dagens kommentar: Null er tull

– Det som har skjedd, er at noen lokale tillitsvalgte har sendt et brev der de påpeker at det er viktig å ta hensyn til landbasert industri, forteller Stang.

– Og det er de i sin fulle rett til å gjøre. Men så har vår distriktssekretær gjort en glipp, og uttalte seg sånn at det kan se ut som dette er avdelingens politikk. Hun har innrømmet glippen, og lagt seg flat, sier Stang.

Oppstyr

Oppslaget vakte stor oppsikt i fagbevegelsen. Arne Hagen leder Fellesforbundets avdeling 8, og trodde knapt det han så.

– Jeg visste at dette ikke var diskutert noe sted i LO i Telemark, sier han.

– Men problemet er at medlemmene ser overskriften, og det som står der er feil.

Ekstraordinært møte

Vidar Stang sitter selv i LOs representantskap, og understreker hvor spesielt det var om avdelingen hans gikk imot det representantskapet vedtok forrige uke.

– Om man har sånne tanker, skal det uansett behandles i vanlige politiske fora, sier han.

– Og det var ikke noe forslag om nulloppgjør eller frys på representantskapsmøtet.

Nå har han innkalt til ekstraordinært styremøte i LO Telemark til uka.

– Jeg har også sendt ut pressemelding til mediene her i Telemark. Det er viktig at medlemmene våre skjønner at dette ikke er riktig, sier Vidar Stang.

Annonse
Annonse