JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bjurstrøm på tegneark

Det er mange måter å holde konsentrasjonen oppe på under lange konferanser. Som for eksempel å tegne en statsråd.

odd.arne.olafsen@lomedia.no

Axel Fjeld er medlem av ungdomsutvalget i Norsk Jernbaneforbund og LOs ungdomsutvalg i Hordaland. Han ble tatt på fersken da han satt og tegnet arbeidsminister Hanne Bjurstrøm mens hun holdt innledningen sin.

–Jeg har visstnok krotet og tegnet på ark siden jeg lærte å gå. Så har det bare utviklet seg etter hvert, sier togrenholderen i NSB Trafikkservice. Tegningen har gått så langt etter hvert at han også har fått med seg kunstskole i Bergen.

– Jeg begynner å tegne, så ser jeg etter hvert om det kan bli til noe. De jeg tegner må ikke ha spesielle karaktertrekk. Ideelt sett tegner jeg ikke ansikter, stoler eller bord, men former. Men Hanne Bjurstrøm hadde gode trekk og holdt seg i ro, så den satt med en gang, sier Axel til FriFagbevegelse.no

Han har tegnet en del karikaturer av kjente ansikter som blant annet Thorbjørn Jagland, mest fra hukommelsen, men det er første gang han har hatt en levende modell av et slikt “kaliber” til rådighet. Og det er en bestemt grunn til at han tegner under langvarige konferanser.

– Jeg har veldig lett for å la tankene fly av gårde. Så da jeg oppdaget at jeg klarte å holde konsentrasjonen oppe ved å drodle eller tegne, ga det seg selv. Folk som kjenner meg godt, er vant til at jeg gjør sånt, sier Axel.

Annonse
Annonse