JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Blir en bedre leder

Kristin Halvorsen sier sentralstyret i SV gir sterk støtte til Audun Lysbakken, og hun oppfordrer partiet til å velge ham til leder.

– Jeg føler meg ganske sikker på at partiet har blitt imponert over hvordan Lysbakken har håndtert saken, sier Halvorsen.

Sentralstyret gir sin støtte til Lysbakken og hans dømmekraft og lederskap, og det har ingen forslag om at landsmøtet skal utsettes, opplyser den avtroppende SV-lederen. Landsstyret i partiet møttes klokka 16.30 mandag for å drøfte saken.

– Det er viktig at partiet får mulighet til å sette seg inn i de betingelsene som har oppstått i forkant av vårt landsmøte, sier Halvorsen.

Halvorsen mener det er fullt mulig å organisere regjeringens underutvalg slik at alle kan møtes, også om partilederen sitter på Stortinget og ikke er medlem av regjeringen.

– Hvis landsmøtet velger Lysbakken, finnes det måter å håndtere dette på, sier Halvorsen.

Hun sier hun er sikker på at folk i partiet er imponert over hvordan Lysbakken har håndtert selvforsvarssaken. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse