JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fryktet lekkasjer

Forsvarsdepartementet fryktet at hemmelig informasjon ville lekke ut dersom forsvarsansatte skulle vitne mot tidligere PST-sjef Janne Kristiansen.

Derfor valgte Spesialenheten å henlegge saken.

Fredag i forrige uke ble det kjent at Kristiansen ikke risikerer straff for å ha gått langt i å røpe at E-tjenesten er representert i Pakistan.

Men en viktig grunn til at Spesialenheten for politisaker valgte å henlegge saken mot Kristiansen, var at Forsvarsdepartementet ikke ville frita vitner med kjennskap til E-tjenestens operasjoner fra taushetsplikten, skriver Aftenposten.

Det var departementsråd Erik Lund-Isaksen som tok beslutningen.

– Les også: Kristiansen nekter straffskyld

– Jeg er helt enig i vurderingen fra departementsråden, men det er hans beslutning. Den er basert på en generell politikk om at dersom det skulle bli et premiss i en eventuell straffesak om en opplysning er riktig eller gal, så bidrar man ytterligere til et mulig sikkerhetsbrudd, sier forsvarsminister Espen Barth Eide.

Han sier man ikke er sikker på om det finnes mekanismer for å ivareta disse interessene i en straffesak. Dermed blir det umulig for ansatte med tilstrekkelig høy gradering å vitne uten å risikere at informasjonen kommer ut i offentligheten. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse