JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tar dissens om vikardirektivet

Senterpartiets landsstyre har på et møte tirsdag kveld vedtatt å ta dissens mot EUs vikardirektiv.

Vedtaket om å ta dissens i regjeringen ble fattet enstemmig i et telefonmøte. Det betyr at Arbeiderpartiet nå må få støtte hos opposisjonen for å få innført EU-direktivet.

– Dette var et direktiv vi ikke kunne stille oss bak, og vi valgte derfor å ta dissens. Om vi hadde ment at norske arbeidstakere ville nyte godt av vikarbyrådirektivet, hadde vi gått for det, men i denne saken snakker vi om ren detaljstyring fra Brussel, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete.

Hun understreker at partiet har hatt en lang og grundig prosess i saken.

– Les også: – Bør ikke ta dissens

Både Høyre, Frp, KrF og Venstre har uttalt at de er for direktivet.

– Nå tar ikke bare Senterpartiet dissens fra vikarbyrådirektivet, de går også til frontalangrep på Arbeiderpartiets arbeidslivspolitikk, sier arbeidspolitisk talsmann i Høyre, Thorbjørn Røe Isaksen, til NTB.

SV har tidligere varslet at partiet vil ta dissens i regjeringen dersom Arbeiderpartiet velger å trumfe igjennom direktivet med støtte fra de borgerlige. Det vil i så fall bli den tredje EU-dissensen så langt under de rødgrønne. Både tjenestedirektivet og datalagringsdirektivet ble innført til protester fra SV og Sp.

Krevde dissens

Senterpartiets ungdomspolitikere vedtok mandag en uttalelse der de krevde at partiet må gå inn for å ta dissens mot vikardirektivet.

Det er ventet at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) vil trumfe gjennom vikardirektivet i løpet av uka for å få det vedtatt i statsråd fredag.

Mens Sp har brukt lang tid på å komme fram til avgjørelsen, vedtok Arbeiderpartiet allerede før jul at de var for implementering av direktivet. Både LO, YS og Unio har tatt stilling mot.

Ni av Senterpartiets fylkesledere har sagt at de vil gå inn for dissens i saken. Partiets stortingsgruppe har vært delt i spørsmålet. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse