JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha mer enn 4 prosent

– Vi må ha et resultat opp på 4-tallet for at offentlig sektor skal holde tritt med privat sektor, mener Unio-leder Anders Folkestad.

I dag og i morgen samler Unio troppene til inntektspolitisk konferanse i forkant av tariffoppgjøret. I et intervju med NRK Dagsnytt i dag morges avviste Anders Folkestad fullstendig tanken på et nulloppgjør i år.

– Konkurransen om arbeidskraft i deler av industrien er stor. Det kan ikke være slik at moderasjon først og fremst skal gjelde offentlig sektor, der det er et ekstra stort behov for kvalifisert kompetanse, sier Folkestad.

Unio-lederen forutser en lav økonomisk ramme i de sentrale forhandlingene i industrien, men at den vil bli sprengt når også de lokale lønnstilleggene kommer til. Alt i alt regner Folkestad med at industrien vil ende opp med en lønnsvekst på i overkant av 4 % også i år.

– Les også: LO Stat venter på frontfaget

I tillegg til ei økonomisk ramme som gjør at offentlig ansatte holder tritt med industriarbeiderne, vil Unio prioritere at høyere utdanning skal gi høyere lølnn i årets tariffoppgjør, varsler Unio-lederen.

– Ti måneder i året snakker arbeidsgiverne om at høy kompetanse er viktig i arbeidslivet. Nå har de en sjanse til å vise at de mener det også i de to månedene det virkelig teller, sier Folkestad.

Annonse
Annonse