JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Mer til offentlig ansatte

Unio vil at offentlig ansatte skal få høyere lønn, så de kan holde følge med privat ansatte.

– Arbeidskraft i denne sektoren må belønnes slik at gapet ikke fortsetter å vokse, sier Unio-leder Anders Folkestad.

Organisasjonen mener at et resultat opp på 4-tallet for offentlig ansatte er nødvendig, fordi lønnsveksten i industrien i 2012 trolig ender på over 4 prosent som i moderasjonsåret 2011.

– Det er åpenbart at dette blir et krevende oppgjør. Men når vi nå ser at norsk økonomi går så bra som den gjør, ser jeg for meg at vi må ha et resultat opp på 4-tallet for at offentlig sektor skal holde tritt med privat sektor. Innenfor disse rammene må utdanningsgruppene prioriteres, sier Folkestad.

I tariffoppgjøret vil Unio prioritere at høyere utdanning skal gi høyere lønn.

– Ti måneder i året snakker arbeidsgiverne om at høy kompetanse er viktig i arbeidslivet. Nå har de en sjanse til å vise at de mener det også i de to månedene det virkelig teller, sier Folkestad.

Onsdag blir kravene debattert på Unions årlige inntektspolitiske konferanse. (ANB-NTB)

Annonse
Annonse